V.H.V. Jonge Springpaardenopleiding

FOTO’S zie link onder!

Beste allemaal,

Bijgaand de link om de foto’s te bekijken van de finale, foto’s die gemaakt zijn door Freek Boskers!
Waarvoor onze hartelijke dank!

https://myalbum.com/album/cMkYTiuCRP868Z/?invite=1c82062d-5a85-4fa7-8092-2feae432ef42

Onder grote publieke belangstelling vond op 27-3 de finale van de V.H.V. Jonge Springpaardenopleiding plaats in de prachtige accommodatie van JAM Stables te Muntendam.

Winnaar

De 4 jarige patente merrie Palencia RE (Di Cantero ter Hulst x Etoulon) gereden door Sanne Marije Tiemessen en gefokt en in eigendom van dhr. Jan Rendering uit Vlagtwedde werd als winnaar uitgeroepen. Naast het prijzengeld dat aangeboden werd door JAM Stables werd de VHV fokkerspremie uitgereikt aan lid dhr. J. Rendering.
De finale werd gejureerd door Age Flapper.

De Jonge Springpaardenopleiding is een initiatief door de Veenkoloniale Hippique Vereniging en heeft tot doel de vier- en vijfjarige springpaarden concours klaar te maken. De lessen werden verzorgd door Sander Naber.

Top3

De tweede plaats was voor Okrita VDL (Karaldo VDL x Freeman), gereden door Martine Huismans, gefokt door VDL Stud Bears en in eigendom van Hilbolling Sporthorses en J. Broekman.

De derde plaats was voor de vier jarige merrie Pam (Unaniem x Cantos), gereden door Mariol Middel en gefokt en in eigendom van Jaap Heringa.

Progressieprijs aangeboden door Ruitersport Veendam en V.H.V.:
De progressieprijs ging naar Hans Dollen met de 4 jarige merrie Postitive Witness ( Castle Creek x Cassiano) gefokt en in eigendom door Hans Dollen en Lukien Kruiter.

De finale werd vakkundig omgeroepen door Claudiüs Visser.

Onze dank gaat uit naar JAM Stables die hun accommodatie beschikbaar hebben gesteld hiervoor als ook de prijzen.

Ook werden er drie dekens voor de winnaars aangeboden door Ruitersport Veendam waarvoor onze dank.

Foto’s zijn gemaakt door Freek Boskers, waarvoor ook onze dank en zullen t.z.t. op onze website komen te staan net als de volledige uitslag.

V.H.V. Jonge Springpaardenopleiding

Dinsdag 19-3 hebben we de laatste van 4 lessen afgesloten van de V.H.V. Jonge Springpaardenopleiding. Het is een nieuw initiatief en het doel van de Jonge Springpaardenopleiding is hoe je een jong paard de basis van het springen van een parcours aanleert op een rustige en ontspannen manier. Dit alles onder deskundige begeleiding van Sander Naber en Henry Kip.

Het is fantastisch om te zien hoeveel progressie er is gemaakt vanaf het begin met deze leuke groep deelnemers.

Tijdens de opleiding hebben we gebruik kunnen maken van de prachtige locatie van JAM Stables te Muntendam, wie wij dan ook zeer erkentelijk zijn en waar ook de finale zal worden gehouden op woensdag 27-3.


Age Flapper zal de combinaties beoordelen en een toelichting geven.

Prijzen worden aangeboden door JAM Stables en daarnaast heeft de V.H.V. ook Fokkerspremies beschikbaar gesteld voor haar leden met een winnend paard ook zal er een progressieprijs worden aangeboden door Ruitersport Veendam en de V.H.V.

Ook voor de fokkers is dit uiteraard een mooie gelegenheid om de jonge paarden te aanschouwen.

Iedereen van harte welkom bij JAM Stables te Muntendam, Oosterweg 41b.
Geluid is aanwezig.

Let op: de finale is woensdag 27 maart!

Startlijst finale.

Beste ruiters, amazones, fokkers, eigenaren en verder alle belangstellenden. Bij deze de definitieve startlijst voor de Jonge Springpaardenopleiding. De 1e les is op dinsdag 6-2, vervolgens op 13-2, 27-2 en 19-3 met aansluitend de finale op 26-3. Locatie: JAM Stables te Muntendam. Ook als toeschouwer bent u van harte welkom!

Lees eerst het vraagprogramma goed door!

1. De inschrijving voor deelname aan de V.H.V. Jonge Springpaardenopleiding gebeurt door het volledig inschrijfformulier in te vullen en te verzenden met betaling van € 85,- per combinatie voor leden en € 115,- per combinatie voor niet leden. U krijgt na aanmelding een nota van de penningmeester.  Het inschrijfgeld dient te zijn voldaan voordat er wordt gestart. Op de inschrijven pagina van deze website kun je informatie vinden hoe de inschrijving moet plaatsvinden.

2. Deelname staat open voor 4 en 5 jarige springpaarden die hun eerste concoursjaar tegemoet gaan, nog “groen” zijn wat betreft het springen en nog niet (HC) gestart zijn.

3. Deelname met 2 verschillende paarden is mogelijk en wordt gezien als 2 opgaves.

4.  Alle deelnemende paarden dienen te zijn geënt tegen influenza. Inentingsbewijs dient ter plaatse op verzoek te worden voorgelegd.

5. Het doel van de V.H.V. Jonge Springpaardenopleiding is hoe je een jong paard de basis van het springen van een parcours aanleert op een rustige en ontspannen manier. Te beginnen met balken te lopen, lijntjes springen en met als einddoel een parcours springen. Dit onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs. De instructeurs worden t.z.t. bekend gemaakt op deze website.

6. De V.H.V. Jonge Springpaardenopleiding kent 4 lesavonden in groepen van 4 ruiters (max. 2 paarden per ruiter), een half uur les zonder het in- en uitrijden, de wissel duurt 5 minuten.  Na 4 lesavonden is er een finale op de 5e avond, dit bestaat uit het springen van een parcours, dit wordt beoordeeld door juryleden op stijl met een mondelinge toelichting.
Een ieder kan deelnemen aan de wedstrijd indien de combinatie minimaal 3 lessen heeft gevolgd. Indien er door ruiter-/ paardwissel niet kan worden voldaan aan deze 3 keer, kunt u HC deelnemen aan de finale.
Bij voorkeur geen achterbeen beschermers gebruiken tijdens de lessen en in de finale.  

7. Het prijzengeld voor de 1e prijs bedraagt €250, de 2e prijs €125, de 3e prijs €50 en wordt uitgereikt tijdens de finale.
Het prijzengeld wordt u aangeboden door JAM Stables.
Ook worden er fokkerspremies door de V.H.V. aangeboden:
1e prijs :  € 300,- voor het winnende paard gefokt door een V.H.V. lid.  2e prijs : € 200,- voor het winnende paard gefokt door een V.H.V. lid en de 3e prijs: € 100,- voor het winnende paard gefokt door een V.H.V. lid. Om mee te dingen naar de fokkerspremie voor het winnende paard van een V.H.V. lid dient u voor 1 januari 2024 lid te zijn geworden.

8. We zijn te gast bij JAM Stables en willen het terrein, binnenbak en rijhal netjes achterlaten. We gaan ervan uit dat u het erf schoonhoudt en dat tijdens het rijden de mest wordt opgeruimd.

9. Aanwezigheid en deelname aan het kampioenschap is geheel voor eigen risico. De medewerkers van de organisatie kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor schade en/of ongevallen tijdens het evenement.

10. Over kwesties waarin de reglementen niet voorzien, beslist de organisatie bindend. De organisatie behoudt zich tevens het recht voor om naar eigen inzicht de programmabepalingen te wijzigen, de presentatie te annuleren, te onderbreken en/of te beëindigen indien men dit om enigerlei reden meer of minder noodzakelijk acht. Voor mogelijke nadelige gevolgen/kosten voor deelnemers als gevolg hiervan kan de organisatie niet aansprakelijk gesteld worden.

11. Door ondertekening en/of inzending van het inschrijfformulier verklaren de eigenaren/inzenders zich akkoord met deze voorwaarden en richtlijnen voor de V.H.V. Jonge Springpaardenopleiding.

Meld uw paard aan

Inschrijven
Lid VHV
Te koop

Datum 30 maart 2024 Mariëtte Ekamper