Activiteiten

Activiteiten die jaarlijks terugkomen zijn:

Samen met fokvereniging Noord Groningen & Oldambt organiseert de V.H.V. jaarlijks de stamboekkeuring van het K.W.P.N., welke plaatsvindt in de Dollardmanege te Winschoten.

Er worden regelmatig uitstapjes/excursies gedaan naar interessante paardenbedrijven en/of hengstenhouderijen in binnen- en buitenland. De vereniging heeft ten doel de bevordering van de warmbloedpaardenfokkerij in de Groningse en Drentse Veenkoloniën. Dit doen zij o.a. d.m.v. het geven van lezingen, clinic’s en conversatieavonden.

Ook is het de gewoonte om elk jaar een aantal veulens te gaan bekijken bij één van onze leden.

In het najaar worden op de fokkersavond de prijzen uitgereikt aan de leden v.d. V.H.V. die tijdens de opnamedagen en/of veulenkeuringen de beste resultaten hebben behaald. De R.A. Maarsingh wisselbokaal wordt uitgereikt aan het lid waarvan de merrie de hoogste score heeft behaald op de opnamedag.
Vaak zijn hier ook gastsprekers bij aanwezig.

ONNK; competitie voor 3-, 4t/m 7 jarige spring- en/of dressuurpaarden, vrijbewegen/ vrijspringen. Het ONNK is een samenwerking tussen de Friese Paardenfokvereniging Friese Zuidzijde & Ooststellingwerf, de Drentse KWPN afdeling Oostermoer & Noordenveld en de Groninger Paardenfokvereniging Veenkoloniale Hippique Vereniging (VHV) en Fokvereniging Noord- Groningen en Oldambt. Het ONNK is opengesteld voor alle stamboeken.  De beste paarden over de drie selectiewedstrijden ontvangen een uitnodiging voor de finale in Tolbert. Hier wordt gestreden om de felbegeerde  Kampioenstitel ONNK.

De V.H.V. is een laagdrempelige vereniging, voor jong en oud, die volledig meegaat met de tijd.
Ook als U (nog) geen fokker bent.

 

 

 

Datum 13 september 2019 Mariëtte Ekamper