Succesvolle VHV-paarden op de Centrale Keuring in Tolbert

De Centrale Keuring van de provincie Groningen vond plaats op 18 juli in Tolbert. Hier waren diverse VHV-leden succesvol met hun paard(en). Zo werd de Burggraaf-dochter Woman R van E.B. Renken uit Vriescheloo op kop geplaatst in de eerste groep driejarige springmerries. Zij werd voorlopig keur verklaard en behaalde een derde plaats in de kopgroep driejarige springmerries.
Wucarla, tot voor kort in het bezit van VHV-bestuurslid Arjan Smits, behaalde op de stamboekkeuring in Vlagtwedde de score van tweemaal 80 punten. Ook op de Centrale Keuring liet de Jazz-dochter zich goed zien en werd voorlopig keur verklaard.
Bij de oudere springmerries (4 t/m 7 jarige stermerries) liep de Concorde-dochter Sulecka B op kop. Zij is in eigendom van VHV-bestuurslid J.G. Smit te Zuidbroek.

Dankzij haar prestaties in de springsport kon zij direct keur worden verklaard. In de kampioenskeuring werd Sulecka B tweede geplaatst achter de kampioen van de driejarigen.

Ook bij de veulens waren er successen voor leden van de VHV. Kampioen bij de dressuurveulens werd het register A-product Baron (Samba Hit II) van VHV-bestuurslid G. Kruiter uit Onstwedde. Bommela R (v. Sydney) van G. Rolfes uit Musselkanaal werd tweede in haar groep geplaatst en beloond met een eerste premie. Ook de Vittorio-zoon Brancko (H. Migchels, Onstwedde) werd tweede geplaatst in zijn groep en ontving tevens een uitnodiging voor de kopgroep. Briliant RV, eveneens een zoon van Vittorio, van H.J. Renken uit Vriescheloo ontving ook een eerste premie, een uitnodiging voor de kopgroep en later ook voor de nationale veulenkeuring. Ook een eerste premie was er voor Biscaya (Special D) van L. Hulshof uit Stadskanaal en Belianne (Sydney) van H. Elling uit Ter Apel.

Datum 13 september 2019 Mariëtte Ekamper