Longeerclinic 8 oktober a.s.

*Goed longeren is iets anders dan je paard simpelweg rondjes laten lopen aan een lange lijn. Door je paard op de juiste manier bij te zetten en de juiste hulpen te geven kun je met longeren dingen bereiken die op een andere manier erg moeilijk zijn.

Voor leden en niet leden.

Locatie: Stal Beuving, Schoonloërstraat 8A Westdorp.
Aanvang: 9.30 u. tot 12.30 u.
We beginnen met 1 uur theorie en daarna 2 uur praktijkles.

Voor aanvang is er gelegenheid om nog even samen een kopje koffie te nuttigen en we sluiten af met een broodje.


Opgave via m.ekamper@live.nl
De kosten bedragen:
15€ leden
20€ niet leden

De clinic gaat door!

Hippisch CV in vogelvlucht van Jesse:

Mijn naam is Jesse Teune.

Sinds mijn negende levensjaar ben ik actief met pony’s en paarden. Wat is begonnen met cowboytje spelen is inmiddels uitgroeide tot het zijn van een beroepsruiter, instructeur en zelfstandig professional.

Mijn hippisch CV in vogelvlucht. Op mijn 15e ben ik de MBO opleiding paarden houderij gaan volgen in Zwolle. In dat eerste jaar liep ik stage bij Rien en Inge van der Schaft. Tijdens deze stage kreeg ik het voorstel om daar te komen werken en opgeleid te worden tot beroepsruiter. Daar heb ik in de jaren daaropvolgend gehoor aan gegeven. In dezelfde jaren heb ik mijn instructeurs diploma’s behaald om als instructeur te gaan werken.

In dezelfde periode ben ik in contact gekomen met Lammert Haanstra waar ik het longeervak van heb mogen leren. Na enkele jaren actief te zijn op events zoals Horse event en dergelijk heb ik de Lammert Haanstra instructeurs licentie mogen ontvangen.

Met onder andere deze bagage ben ik de paardenwereld verder ingedoken en als zelfstandig professional gaan werken. Mijn werkzaamheden bestonden uit verschillende dingen. Om er enkele te noemen: Instructeur tijdens de KNHS zomerkampen, paarden rijden voor particulieren en bedrijven, (gast)docent bij de MBO opleiding paardenhouderij en paard & sport, verzorgen van clinics, instructeur voor de ORUN instructeurs opleiding, examinator, en zo verder en zo voorts.

 Inmiddels werk ik zeven jaren als instructeur bij de Bereden Brigade Koninklijke Marechaussee en wordt ik onder andere ingezet om de Bereden Politie Nederland te ondersteunen. En sinds enkele jaren zet de Bereden Politie mijn vaardigheden als zelfstandig professional op een breder front in.

Om mee af te sluiten. Ik ben gezegend met een goede basis aan vaardigheden, scholing en de mogelijkheid om het werk met paarden en mensen te mogen en kunnen doen. Ik werk met plezier en enthousiasme en spar graag met andere om zo te blijven groeien in mijn vaardigheden.
Sportieve groet,  Jesse Teune

Datum 4 oktober 2022 Mariëtte Ekamper