Uitnodiging forumavond genoomselectie

Op dinsdag 8 april vanaf 20.00 uur organiseert de fokvereniging Noord-Groningen & Oldambt in hotel Ekamper, Radsweg 12 9983 RC te Oosteinde/Roodeschool, een forumavond over genoomselectie. Het doel van deze avond is om alle aanwezigen een helder beeld te geven over wat genoomselectie inhoudt. En is het wel zo verstandig om onze KWPN- paarden te onderwerpen aan genoomselectie? In de rundveehouderij wordt al veel langer gebruik gemaakt van genoomselectie en de meningen hierover zijn verdeeld. Daarom hebben wij ook vanuit de rundveesector  een deskundige uitgenodigd.

In het forum zullen de volgende heren plaats nemen:

Dhr. Ducro  – universiteit te Wageningen
Dhr.  Scheepens – KI Samen
Dhr. van de Lageweg –  VDL stud
Dhr. de Bont, oud-hoogleraar aan de rijksuniversiteit van Groningen, zal deze avond als technisch voorzitter leiden.

Elk van de deelnemers aan het forum krijgt 10 minuten de tijd om zijn eigen inleiding te geven op genoomselectie. Daarna zal er aan de hand van stellingen verder worden  gediscussieerd. Uiteraard is er ook ruimte voor het stellen van vragen vanuit de zaal.

Fokvereniging Noord-Groningen & Oldambt nodigt alle belangstellenden van harte uit voor het bijwonen van deze interessante avond. Opgave is niet nodig en de entree is gratis.

Tot ziens op 8 april!

Datum 31 maart 2014 Mariëtte Ekamper