REIS 2022

Beste leden,

Bij deze kan ik jullie mededelen dat we, na 2 jaar niet op reis met elkaar te zijn geweest, de reis rond hebben. We gaan er een 2- daagse reis van maken en wel op 22 juli en 23 juli.

De reis is voor VHV leden alsook voor niet leden/geïnteresseerden. Dit is de kans om geheel verzorgd een aantal leuke adressen te bezoeken. We hebben gemeend dat we met deze adressen een gevarieerd reisprogramma hebben samengesteld.

*Het eerste adres dat we gaan aandoen op 22 juli zal zijn Stal Ehrens

De familie heet ons welkom in Weert, waar we worden ontvangen met koffie en Limburgse Vlaai.

Topsport, het opleiden van paarden en het coachen van leerlingen gaan op Stal Ehrens hand in hand. Het sfeervolle, in 2017 nieuw gebouwde complex vormt de thuisbasis van Rob en Robbert Ehrens. Vanuit het Limburgse Weert, middenin het kloppend hart van de Europese springsport, biedt Stal Ehrens alle mogelijkheden op het gebied van training, coaching en (wedstrijd)begeleiding.

Maatwerk is bij Stal Ehrens het devies. Voor paarden die in training worden gezet, wordt een passende route uitgestippeld. Robbert leidt de paarden op van jong tot en met topsport en geeft daarnaast les op ieder niveau. Rob geeft ook veel lessen en is, na een glansrijke carrière in het zadel, van 2004 tot en met 2021 zeer succesvol geweest als bondscoach van de Nederlandse springruiters.

Rob en Robbert gaan het o.a. met ons hebben over wat hun visie is over de springpaardenfokkerij mede in het licht van de toekomstige ontwikkelingen van de wedstrijdsport en hoe de selectie van goede springpaarden in zijn werk gaat, wat willen ze graag zien en wat niet.

*Daarna reizen we door naar HX Breeding  https://www.stalhendrix.nl/stal-hendrix/overhxbreeding/

Paul Hendrix is een fokker in hart en nieren. Hij is zeer begaan met de fokkerij in het algemeen, en in het bijzonder is hij trots op de Limburgse fokkerij. Jaarlijks worden er bij Stal Hendrix zo’n 25 veulens gefokt, en daarnaast worden er een stel interessante veulens aangekocht, om zo niet geheel afhankelijk te hoeven zijn van het aanschaffen van jonge, talentvolle paarden. Uit de eigen opfok worden ook steevast paarden geleverd aan de Dutch Sport Horse Sales. Zoals bij alles waar Stal Hendrix voor staat, is kwaliteit het uitgangspunt. Door een sterke basis te leggen met bewezen sportmerries uit goede stammen, heeft Stal Hendrix een hoogwaardige fokkerij opgebouwd. 

Bij het KWPN zijn de door Stal Hendrix zelfgefokte hengsten Don Diablo HX, Fandango HX en Kardinaal HX goedgekeurd. Ook op de merriekeuringen werd al menig succes behaald met eigen fokproducten, waaronder de Bustique-dochter Footlose HX die in 2013 tot nationaal kampioene verkozen werd. In de internationale sport zijn fokproducten als Apart (v.Larino) van Pieter Devos, Capall Zidane HX (v.Concorde) van Ronan McGuigan en Anatevka (v.Ustinov) van Susanna Granroth al uitstekende referenties gebleken.

Inmiddels is Stal Hendrix op een punt aangekomen dat de eigen fokproducten een verbetering kunnen zijn voor mensen die een stap vooruit willen maken in de fokkerij. Stal Hendrix kan van toegevoegde waarde zijn wanneer een fokker bijvoorbeeld op zoek is naar jonge merries met een toppedigree. De selectie is immers al gedaan. Geïnteresseerden worden voorzien van een eerlijk advies dat aansluit bij het fokdoel.

*Dan wordt de reis vervolgd naar het Fletcher hotel in Helmond https://www.wellnesshotelhelmond.nl/nl/hotel/over-het-hotel, waar we gaan dineren en overnachten.

Er is een bar in het hotel aanwezig en andere horecagelegenheden zijn op loopafstand. De volgende ochtend ontbijten we hier, tevens krijgen we een lunchpakketje voor die dag mee, en gaan we een bezoek brengen aan Hans Dings.

*Hans Dings   https://www.hansdings.com/

 Wereldwijd boeken ruiters successen met paarden die afkomstig zijn uit de stal van Hans Dings in het Brabantse Heeze. Met ongeveer veertig jaar ervaring in het aan- en verkopen van springpaarden en een uitstekend oog voor het herkennen van talent heeft Hans Dings een goede naam weten op te bouwen. Ook heeft Hans Dings zich goed op de kaart weten te zetten door zijn fokkerij, waar vele paarden zich op hoog internationaal niveau laten zien. Stal Dings heeft altijd zo’n vijftig springpaarden in training in de leeftijd van vier tot acht jaar. Tevens is Hans gespecialiseerd in top Hunters en equitation horses.

Vanuit Hans Dings gaan we naar dressuurstal van Baalen in Brakel http://www.dressuurstalvanbaalen.nl/ .

*Dressuurstal Van Baalen (DVB). DVB is de thuisbasis van Coby en Marlies van Baalen, hun team en alle leerlingen.
DVB traint ruiters en paarden op alle niveaus, van beginnend tot Grand Prix, met plezier naar succes. 

Coby en Marlies zijn al jarenlang succesvol op het hoogste niveau van de dressuursport. Coby nam met de hengst Ferro deel aan de Olympische Spelen in Sydney (2000), waar zij teamzilver won.
Marlies maakte met de hengst Idocus deel uit van de Nederlandse equipe op de Olympische Spelen in Athene (2004). Mara de Vries behaalde meerdere medailles op EK’s voor de jeugd en is als amazone zeer succesvol tot en met Grand Prix niveau. 

http://www.dressuurstalvanbaalen.nl/NL/index.php/DVB-Breeding/Breeding/foklijnen/

Na dit bezoek gaan we in de loop van de middag de reis inzetten terug naar huis met als afsluiting een diner onderweg.

Het vertrek zal zijn om 06.30 uur, parkeerplaats van het Refaja ziekenhuis aan de

Van Boekerenweg in Stadskanaal en 6.45 uur vertrek Gieten Transferium vm rotonde en daarna mogelijkheid om in te stappen in Zwolle bij de Lichtmis.  

Opgave voor 27-6-2022. Dit i.v.m. de hotelkameropties die dan vervallen. Het besluit om de reis bij voldoende deelname door te laten gaan valt op 27 juni. De factuur ontvangt u daarna binnen 1 week. Let op: opgave is bindend omdat we op dat moment moeten beslissen om de reis door te laten gaan en dat er dan kosten gemaakt gaan worden.

De kosten voor deze reis volledig verzorgd bedraagt voor een 2 persoonskamer:
175,- p.p. voor leden en 195,-,- p.p. voor geïnteresseerden/  niet leden.

De kosten voor een 1 persoonskamer bedraagt

210,- euro voor leden en 230,- euro voor geïnteresseerden/ niet leden ( niet leden zijn mensen die niet op de ledenlijst vermeld staan).

Opgave voor 27-6-2022 via m.ekamper@live.nl of 06-22625661.

Bij de prijs zit inbegrepen: busvervoer, dinerbuffet s ’avonds, hotelovernachting met ontbijt, u krijgt voor de tweede dag in de bus een lunchpakket mee, diner op de terugreis.

Consumpties zijn voor eigen rekening.
Koffie/ thee a 1,- euro en frisdrank a 1,50 euro zijn te verkrijgen in de bus.

Voor de 1e dag dient u zelf voor een lunchpakket te zorgen.

Mede dankzij Henry Kip en Ben Bontjer Tripscompagnie hebben we deze reis kunnen realiseren, onze dank daarvoor!

We hopen op veel animo en heel graag tot dan!

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur

Mariëtte Ekamper.

Datum 6 juni 2022 Mariëtte Ekamper