Mooie successen op CK Exloo

Op donderdag 3 augustus werd de Centrale Keuring van de provincie Drenthe gehouden. Diverse VHV-leden waren succesvol met hun paarden.
Het hengstveulen Bastinet (Sydney) van E. Onrust te Nieuw-Buinen stond op de eerste plaats van zijn groep, achtste in de kopgroep en werd uitgenodigd voor Ermelo. De Corland-zoon Bokretia van G. Wierts uit Emmen stond tweede in zijn groep, werd vijfde geplaatst in de kopgroep en tevens uitgenodigd voor de Nationale Veulenkeuring.
Het goed bewegende hengstveulen Barclay V van VHV-bestuurslid Jan Venema uit Gieten, werd tweede geplaatst in zijn groep maar wist in de kopgroep zó te overtuigen dat het kampioenschap voor de dressuurveulens hem niet meer kon ontgaan! Ook Barclay verdiende een ticket naar Ermelo.

Bij de merrieveulens was een tweede plaats in de groep voor de Sandreo-dochter Benice H van E. Huiting te Onstwedde.

De driejarige merrie Wyberlina H (Flemmingh) van VHV-bestuurslid Arjan Smits uit Onstwedde werd tweede geplaatst in haar groep bij de springpaarden en verdiende het voorlopige keurschap. Ook voorlopig keur werd verklaard de Krunch de Brêve-dochter Wunderfullady van Reinie Tewis.

Bij de vier- tot zevenjarige merries was er succes voor Tinus Zwaving, zijn merrie Vamorka (Goodtimes) werd voorlopig keur verklaard en stond tweede in haar groep.

Datum 13 september 2019 Mariëtte Ekamper